Små ting kan gi store gleder

Jeg kan ikke måle meg med dere store og kjente interiør - og loppisbloggere,- men det er heller ikke meningen...
Jeg vil bare få dele litt, vise litt og skrive litt... samt kjenne litt på gleden; å skape gir mening...

torsdag 13. oktober 2011

Tovede nåleputer

Det nærmer seg FN- dagen, og i den forbindelse skal mine elever lage diverse småting for salg - som skal gå til Redd Barna.
Vi bestemte oss for blant annet å lage nåleputer.
Først snurrer vi garn til et lite garnnøste. Så legger vi et langt ullflak rundt garnnøstet, så legger vi et langt ullflak motsatt vei, slik at alt er dekket av ull. Til slutt legger vi på små flak av merinoull, slik at det blir fine sjatteringer.
Så tar vi en tovenål og stikker hele veien rundt i ballen... Når alt tilsynelatende har festet seg, tar vi varmt grønnsåpevann og klapper forsiktig på ballen, før vi begynner å rulle ballen forsiktig inni hendene, slik at alt tover seg. (husk, det må varmt vann til for at tovingen skal skje)
Fortsett å putt på litt varmt vann og tov i vei! (rull ballen i hendene). Når ballen har blitt mye mindre, og er passe hard, så ruller vi ballen hardt mellom hendene.Til slutt blir ballen skyldt under kaldt vann, så all såpe forsvinner....
"Ballen" må tørke (på skolen puttet vi dem i tørkeskapet) - og når den er tørr, skjærer vi av en liten bit i bunnen, og limer den på en trebrikke, eller noe annet som er ønskelig til underlag.
Vips! - så har du en personlig nålepute!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar