Små ting kan gi store gleder

Jeg kan ikke måle meg med dere store og kjente interiør - og loppisbloggere,- men det er heller ikke meningen...
Jeg vil bare få dele litt, vise litt og skrive litt... samt kjenne litt på gleden; å skape gir mening...

tirsdag 27. september 2011

Lukking av poser

Når man skal fryse plastposer med brød, eller hva det måtte være, så er det ganske kjipt å få opp knuten igjen, uten å ødelegge hele plastposten. Et lite tips er å lukke igjen plastposen med en klesklype, enten man skal fryse posen eller  ha den i kjøleskapet. Lett å lukke, lett å åpne!

mandag 26. september 2011

Fine isbiter

Et lite tips sånn rett før en ny uke sparker i gang... Lag isbiter av kokt vann. De blir krystallklare og fryser fortere!

søndag 25. september 2011

Uro...

...Jeg fikk lyst til å vise hva elevene mine har laget i Kunst og håndverkstimene de siste ukene. Temaet var "Livet i fjæra", og jeg ville at de skulle lage hver sin "fiskeuro".
Materialene var: to kvister, hyssing (eller vevgarn) og cernit (porselensleire), limpistol, samt bittesmå blåskjell og krabber.
Elevene begynte med å lage fisker og kuler av leiren. Etterpå ble dette herdet en halv time i stekeovnen. Fiskene ble så malt på begge sider, hyssing ble knytt på som fiskegarn, fiskene og kulene ble montert... og til slutt ble de bittesmå skjellene og krabbene limt med limpistol på kvistene.
Uroen kan henge på hytteveggen, i gangen hjemme, på barnerommet, i et vindu... eller hvor man måtte ønske.
Jeg synes de ble kule. Og elevene var stolte.
Å lage sitt eget produkt gir en god følelse - enten man er liten....eller stor!

lørdag 24. september 2011

Personlige fyrstikkesker

Nå behøver man ikke nødvendigvis ha de kjedelige fyrstikkseksene liggende på bordet, eller for den saks skyld, - gjemt bort... Nei, nå er vakre fyrstikkesker å få kjøpt i visse butikker, - men fytti, så dyre de er!...
Så hvorfor ikke gjøre dem vakre selv? Det er superenkelt! Da trenger du følgende...
Fyrstikkesker, noen flotte blader som man kan tillate seg å klippe i, litt decoupage (lim og lakk i ett)pensel og en saks.
Da er det bare til å lime med decoupage på esken, klipp ut det motivet som du er ute etter (planter, interiør, eller hva du måtte ønske deg...), lim på esken og påfør så et nytt strøk med decoupage oppå motivet. Gjør det samme på baksiden.
Resultatet blir nydelige fyrstikkesker, som så absolutt kan ligge framme der de passer.

fredag 23. september 2011

Lystips til helgen


I denne mørke høsttid er det nok mange av oss som har et stort forbruk av levende lys på kveldene... Noe som er kjempekos. Det er ikke alle lysene som er like billige, for å si det sånn, - så lysene kan i perioder gå fort unna...
Et aldri så lite tips sånn rett før helgen starter, er å putte stearinlysene i fryseren et par timer før bruk. Da brenner de saktere, og holder seg dermed mye lenger.

torsdag 22. september 2011

Fra min mormors kjeller

For mange år tilbake ble jeg med ned i min mormors kjeller. Der var det fylt opp med litt av hvert, for å si det sånn. Jeg vil kanskje kalle det skrot...  så det var ikke så veldig mye av det som befant seg der, som jeg ønsket å ta med meg hjem. Men da mine øyne falt på denne gamle kakeboksen som var fra 40- tallet. Godt brukt og slitt, stod den gjemt bak massevis av nymotens syltetøyglass. Den ville jeg gjerne ha!
Det finnes så mange flotte retro-matbokser i handelen i dag. Nostalgiske også. Dyre og flotte, men hvorfor ikke bruke gamle, vakre bokser til brødbokser?
I hvert fall så er denne gamle, nostalgiske kakeboksen i bruk som brødboks hjemme hos meg nå.
Men når julen kommer, så kanskje brødet blir byttet ut med småkaker...

onsdag 21. september 2011

Gamle hyller og kasser

Gamle hyller og kasser kan brukes til litt av hvert. Denne merksnodige kassen ble plukket ut av en container for mange år siden, og den ble gitt til meg...
Den var ikke spesielt vakker i seg selv, og hva den opprinnelig har blitt brukt til, er ikke godt å si... Men containeren var plassert utenfor en butikk. Det var mange spikere som stakk ute både her og der, men etter at de ble fjernet og den fikk seg en skikkelig vask, - så var den jammen ikke så verst!
Kassen er nå faktisk plassert på kjøkkenet mitt og rommer masse småting som brukes ofte. Den er oversiktlig og så stygg at den egentlig er fin... Synes jeg. Jeg har blitt veldig glad i den!

tirsdag 20. september 2011

Naturmaterialer

Det er mørkt når jeg står opp, og det regner stort sett hver dag... Morgenene er ikke så veldig kreative, akkurat... Da er det bare om å gjøre å komme i gang med arbeidsdagen. Men ettermiddagene, derimot...
I går syntes jeg det hadde vært hyggelig med litt høstpynt på middagsbordet. Ved siden av får i kålen... :-)
Jeg fant fram en pen "glass-sak", noen furukongler fra hagen, en lerkekonglekvist, (som jeg har rappet fra skolens område) mose (fra fjellet utenfor huset) og et eple som straks takker for seg. Alt ble puttet oppi glass-skålen.
Ved siden av satte jeg et par telys i vakre glassbeholdere.
Om ikke dekorasjonen varer så lenge (i hvert fall ikke eplet) så er det vakkert så lenge den står. Og det flotte er, at den er lett å bytte ut. Naturen har mer enn nok å by på, og det er så fantastisk!
Men obs! Det er viktig å samle inn kongler, bøkehamser, mose, lyng, lav og kvister før frosten og snøen kommer. Saml opp et lite lager, så har dere til fine dekorasjoner og pynt utover høsten og mot juletiden.
Tips kommer.

mandag 19. september 2011

En gammel kaffekjele

Jeg kjøpte en stor, gammel kaffekjele i en brukthandel i sommer. Den var ikke så pen innvendig, men utvendig var den like staut og god. Gjennom hele sommeren fikk den stå ute på verandaen og vakre sommerblomster tok plass i den. Nå som sommeren har dratt sin vei, fikk den komme inn i varmen, - og sommerblomstene ble byttet ut med en grønn plante (som jeg ikke er sikker på hva heter)
Så... Gamle kaffekjeler er flotte til å brukes som blomsterpotter. Jeg synes de gjør seg spesielt på en utetrapp, på et lite sted i hagen, på en veranda, eller her... på en malt, gammel gardintrapp (kan vise mer senere) - som nå er flyttet inn!

søndag 18. september 2011

Flasker kan brukes til så mangt!

For mange år tilbake bodde jeg kloss inntil en glasscontainer. Det var jo både positivt og negativt med det. Det var kort vei til beholderen, men det var til tider mye klirring utenfor gjerdet, og av  og til en del glasskår på bakken rundt containeren... Men... det jeg plutselig en dag fant ut, da jeg tittet inn i hullet og så at containeren var nesten full...  da så jeg hva som lå på toppen i beholderen...og det var mange, flotte flasker som jeg selv aldri hadde hatt i mitt eie... Det var dyre cognacflasker, mange bittesmå flasker (slik man kjøper på ferjene) og det var klare glassflasker i alle slags former og varianter... Så hva gjorde jeg... jo...
Jeg gikk inn i mitt hus og hentet et par tomme plastposer... Jeg tittet meg rundt, for å se om noen så meg.... og så begynte jeg å ta UT av containeren... Jeg var litt gal, kanskje... men fytti, så masse, flotte flasker jeg fikk!
Inne på kjøkkenet fjernet jeg alt av etiketter, vasket dem rene, og tok dem i bruk. På den tiden var det moderne å male ting og tang med sandmaling, og det gjorde jeg med mange av flaskene. I alle slags farger. De ble brukt til pynt, og de ble brukt som vaser. De var bare såååå søte.
Men det var den gang. I det forrige århundre. Forrige årtusen.
Nå har jeg sluttet å tømme glasscontainere, og jeg har sluttet å male med sandmaling... MEN vakre glassflasker kaster jeg ikke...
dagens tips, er: Bruk vakre, blanke glassflasker til å fylle dem med hverdagslige, praktiske ting.

Her har jeg fylt en flott olivenoljeflaske med zalo, en gammel ølflaske (kjøpt på loppis) med grønnsåpe, og en slags gammel karaffel (også kjøpt på loppis) med saft.
Morsomt og praktisk. Bare pass på at du ikke glemmer hva som er i hvilken flaske... I så til felle kan du skrive en pen lapp på hver flaske. Da er du ikke i tvil.

lørdag 17. september 2011

En knagg


Jeg liker godt originale, anderledes knagger og knaggrekker. Her er en gammel gaffel blitt festet til en naturslipet trebit.(man kan finne masse fint sølvbestikk på loppis). Gaffeltennene har blitt bøyd til kruseduller og festet til treverket med klammer eller stifter. Selve skaftet har blitt bøyd, og det er den som fungerer som knaggen.
Så neste gang dere går tur langs steder der det kan være drivved...ta en ekstra titt på bakken...Kanskje det kan finnes noen passende biter å ta med seg hjem. De kan nemlig brukes til litt av hvert. (Flere eksempler kommer)

fredag 16. september 2011

Hagepynt

Ikke kast den gamle sykkelen din, - den kan gjøre seg veldig godt i hagen som dekorasjon. Her har sykkelen fått seg et strøk spraymaling og kurven har blitt fylt med vakre blomster. Et vakkert og morsomt skue for forbipasserende...

torsdag 15. september 2011

Bukselommer...



Dagens råd er at du ikke bør kaste/gi bort gamle klær, før du er sikker på at det ikke er noen detaljer på dem som du kan få bruk for. Bukselommer for eksempel, - er glimrende til å putte serviett og bestikk oppi! Hvis du har flere bukselommer du kan velge mellom, så dekk på med fargen som mathcer servise og bord.
Eller dekker du på til flere enn to, så dekk gjerne på med forskjellige slag. Kult, det også!
Nå i disse loppistider, er det massevis av klær å finne. Klærne i seg selv, er kanskje ikke så interessante, men de kan bli det... Det spørs hva du leter etter, og hva du skal bruke dem til....
Knapper, strikkede gensere og bukser kan være verdt å merke seg der ute i bunken av loppisklær...

onsdag 14. september 2011

Dobok!

I veldig mange år har jeg hatt en "dobok" på toalettet. Den er bare en helt liten verden i seg selv, for det er så mange forskjellige mennesker som har skrevet i den... Dvs... den første doboka er utskrevet - og den ble skrevet i, i løpet av en ti-års periode... Det er for eksempel bare helt fascinerende å følge min datters skriveutvikling...helt fra hun knakk lese- og skrivekoden, til "alt var på stell"...
Og da doboken var full, var det å bare å finne en annen!

Så... Denne lille saken burde være å finne på ethvert toalett med respekt for seg selv.

I min dobok kan man finne hilsner fra små barn, venner, familie, bekjente og fulle folk (mye morsomt som de kan finne på å skrive... hm.. ja, ikke alt er like morsomt, da)
Det står leselig skrift og det står uleselig skrift. Det er skrevet på norsk og det er skrevet på engelsk...
Det står om morsomme ting, hyggelige ting og triste ting...
Uansett; doboka inneholder veldig mange hyggelig minner, som kan leses om og om igjen... - og husk, det er også hyggelig om vertskapet også bidrar med noen ord innimellom.

Jeg har også fått oppklart mang en dato, når det har vært diskusjoner...det har bare vært å slå opp i doboka...
Lykke til!

tirsdag 13. september 2011

Lerkekonglekvist

En liten lerkekonglekvist gjør susen...

Jeg har alltid syntes at lerkekongler er utrolig vakre kvister. Men de er ikke alltid like lett å finne... Men hvis det skulle finnes et tre i nærheten av der du bor, så brekk forsiktig av en kvist eller to. De blir veldig dekorative enten de er stukket ned i en liten vase, ligger på en gammel bok, eller som her... henger på en snor sammen med vakre, gamle minner...

Ny blogg


Å skape gir mening

...Jeg elsker å skape, og det å kunne se nye muligheter i gamle ting. Loppis er et "must"  for meg på høsten, og jeg finner en barnslig og rik glede når jeg finner små eller skatter blant alt skrotet. Og som dere vet... Den som leter, den finner!
Hensikten med denne bloggen, er å dele litt tips og småtips med andre skaperglade og gjenbruksglade mennesker.
Det kan være alt fra såkalte kjerringråd, små tips i hverdagen, gjenbruk... eller kanskje jeg kan sette dere på ideen om å lage ting selv... Men det morsomste av alt - er at jeg med denne bloggen, - får både skrive, skape og innhente nye ideer hos alle dere interiør og loppis-interesserte damer (og menn) .


For en del år tilbake, holdt kurs for barnehager, skoler og sfo`er i privat regi, sammen med en tidligere kollega. Vi lært bort en del teknikker og hvordan blant annet kombinere skrot med litt nytt materiale - og det kan bli til de flotteste, små ting... Noen av tingene vil jeg legge ut etterhvert...


Jeg har også laget diverse ting i mange år, og stått på et utall julemesser rundt om - i over 15 år. En del leire, maling og garn har det blitt mellom hendene, kan jeg si... Men moro var det... og nå strømmer tanker, ideer og gamle minner på...