Små ting kan gi store gleder

Jeg kan ikke måle meg med dere store og kjente interiør - og loppisbloggere,- men det er heller ikke meningen...
Jeg vil bare få dele litt, vise litt og skrive litt... samt kjenne litt på gleden; å skape gir mening...

søndag 20. november 2011

I år skal det pyntes med naturen!

I år er det tydeligvis naturmaterialer, og da særlig mose og små bartrær, som er den store trenden innen pynt for julen. Dette liker jeg særdeles godt, i og med at jeg elsker å bruke ting fra naturen iblandet gammelt nips og gjenbruk.
Som jeg har nevnt tidligere, - det er bare til å gå ut å forsyne dere fra naturen, men vær allikevel litt varsom. Hent litt mose her og der, slik at ikke store områder blir ribbet... og ikke ta mer med dere hjem enn dere har bruk for.
Kongler på bakken derimot, er det bare å plukke så mye dere orker.
Kos dere med å samle, dandere og pynte!

Her har jeg fått tak i en gammel koffert i en brukthandel i nærheten, og puttet oppi kongler og et bittelite tre...

lørdag 12. november 2011

Minne for lange tider

Det er lenge siden trolldeigen hadde sin glansperiode, men jeg har liksom aldri helt sluppet taket i den deigklumpen. På nittinallet produserte jeg trolldeigfigurer i store mengder - og solgte i haugevis på messer. Nå har jeg såvidt begynt å snuse litt på deigklumpen igjen, - bare for å forske meg litt på en ny vri. Jeg skal vise dere snart - når julemåneden nærmer seg...
Men jeg fikk lyst til å vise dere dette - som anbefales på det varmeste, - om trolldeig er in eller ikke. Her fikk jeg min lille datter til å sette sitt fotavtrykk og håndavtrykk ned i deigen i 1990... og etter litt steking og litt maling, - så VIPS - ble det et minne som fremdeles varer...

Når det er sagt så tror jeg at jeg har prøvd det meste av forskjellige trolldeigoppskrifter, men hvis noen av dere skulle ha lyst til å forevige små barnehender eller føtter,(FLOTTE JULEGAVER)- så anbefales denne oppskriften:
1 kg. hvetemel
1 kg. salt
7 dl. vann
to gode spruter med zalo.

Stekes på 100- 150 grader i tre-fire timer. (avhengig av tykkelsen, men snu gjerne figurene underveis i prosessen, så korter dette ned steketiden)

Lykke til!




lørdag 5. november 2011

Sløv saks?

Et aldri så lite tips, sånn på en lørdagsformiddag, da jeg oppdaget hvor sløv kjøkkensaksen min var:
Har du en sløv saks, kan den slipes mot en flaskehals. Hold flasken i den ene hånden og lag klippebevegelser med den andre.